Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

„Poleno“ z lístkového cesta s pudingovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Poleno z listkovo cesta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 500 g lístkového cesta + hladká múka na vyvaľkanie
  • Na krém :
  • 500 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 50 g cukru
  • 40 g škrobu alebo vanilkového pudingu
  • 1 vanilkový cukor
  • 80 g masla
  • kakao alebo strúhaná čokoláda na ozdobenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si musíte uvariť krém, na to musíte naliať mlieko do hrnca, pridať cukor, vanilkový cukor a škrob, pridať vajcia. Výslednú hmotu miešajte metličkou do hladka, dajte na stredný oheň. Za stáleho miešania priveďte do varu a potom varte na miernom ohni 1-2 minúty (kým nezhustne), bez prestania miešania. Odstráňte hrniec z ohňa.

2. Krok

Preložte krém do misky, pridajte kúsky masla izbovej teploty, šľahajte do hladka. Výsledný krém prikryte potravinovou fóliou tak, aby fólia ležala na povrchu krému. Nechajte krém úplne vychladnúť. Vďaka tomu, že fólia je v kontakte s krémom, na povrchu krému sa nevytvorí kôrka.

3. Krok

Lístkové cesto rozmrazte pri izbovej teplote. Ja som mala dve vrstvy cesta. Na pomúčenej doske každú vrstvu rozmrazeného cesta trochu pozdĺžne rozvaľkajte.

4. Krok

Cesto nakrájajte na 1 cm široké pásy. Pásy cesta poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, v malej vzdialenosti od seba. Pečieme cestové pásiky v rúre predhriatej na 220°C približne 15 minút (kým lístkové cesto nie je zlatisté). Hotové necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Na stôl rozložte potravinovú fóliu. Fóliu potrite trochou krému a v jednej vrstve na ňu rozložte 6 prúžkov cesta.

6. Krok

Naneste trochu krému na prúžky a potom poukladajte ďalšiu vrstvu v šachovnicovom vzore po 5 prúžkoch. Takto striedavo poukladajte všetky prúžky a všetok krém v riadkoch. Potom stiahnite krém s lístkovými pásikmi za pomoci fólie na ktorú sme to ukladali d valca , a ten ešte dajte do alobalu.. Nechajte pár hodín , najlepšie cez noc odpočívať.

7. Krok

Na druhý deň z koláča odstránime alobal a fóliu, položíme ho na dosku a posypeme kakaom (alebo strúhanou čokoládou). Pokrájame na kúsky a môžete servírovať.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

20 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.