Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablková štrúdľa trochu inak: Tvarohové cesto vás prekvapí

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablková štrúdľa trochu inak: Tvarohové cesto vás prekvapí
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jablková štrúdľa trochu inak: Tvarohové cesto vás prekvapí Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 3
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Zvyknete pri pečení štrúdle automaticky siahať po lístkovom ceste? Skúste to tentoraz inak. Ak máte v chladničke klasický tvaroh, máte vyhrané – z neho sa totiž dá pripraviť výborné cesto, ktoré chutí skvele, je jednoduché na prípravu a zároveň má svoje čaro. Tento recept sa rýchlo môže stať vaším novým favoritom.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 250 g polohrubej múky
  • 250 g stuženého tuku (napríklad Hera)
  • 250 g mäkkého tvarohu (v kocke, nie vo vaničke)
  • štipka soli
  • Na plnku:
  • 8 jabĺk
  • jemná strúhanka
  • 50 g nastrúhaného perníka
  • mletá škorica
  • cukor podľa chuti
  • hrozienka
  • nadrobno nasekané orechy
  • Ďalej budete potrebovať:
  • vajce na potretie
  • tuk na plech
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske spojte múku, tvaroh, tuk a soľ. Vypracujte hladké, kompaktné cesto. Ak máte čas, nechajte ho aspoň niekoľko hodín odležať v chladničke – lepšie sa s ním potom pracuje.

2. Krok

Rúru si predhrejte na 175 °C. Plech jemne potrite tukom, aby sa záviny neprilepili.

3. Krok

Odpočinuté cesto rozdeľte na tri rovnaké časti. Každú časť rozvaľkajte na tenký plát.

4. Krok

Na rozvaľkané cesto nasypte trochu strúhanky a perníka – tieto suroviny absorbujú prebytočnú vlhkosť z jabĺk a dodajú plnke krásnu arómu.

5. Krok

Jablká ošúpte a nahrubo nastrúhajte. Rovnomerne ich rozložte na pripravené pláty cesta. Pridajte cukor, škoricu, hrozienka a orechy podľa chuti.

6. Krok

Cesto opatrne zrolujte ako závin a preložte na plech tak, aby spoj smeroval nadol.

7. Krok

Pri balení štrúdle si dajte záležať na tom, aby boli konce poriadne zatvorené – zabránite tým vytekaniu náplne počas pečenia.

8. Krok

Pred vložením do rúry potrite vrch každého závinu rozšľahaným vajíčkom – postará sa o peknú farbu a lesk.

9. Krok

Pečte približne 30 minút, kým záviny nezískajú zlatohnedý odtieň.

10. Krok

Po vychladnutí posypte práškovým cukrom a podávajte – najlepšie chutí ešte mierne teplá.

reklama:

Tvarohové cesto je mäkšie, vláčnejšie a menej mastné než klasické lístkové. Nevyžaduje kysnutie, žiadne špeciálne techniky a jeho príprava zaberie len pár minút. Navyše v kombinácii s perníkom, jablkami a orieškami vytvára výnimočnú chuť, ktorú si určite zamilujete.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.