Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Chrumkavé placky so syrom a lesnými hubami

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Chrumkavé placky so syrom a lesnými hubami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chrumkavé placky so syrom a lesnými hubami Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 12
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte jednoduchý recept na rýchlu večeru či sýtu desiatu, tieto placky s hubami a syrom sú výbornou voľbou. Spojenie poctivého tvrdého syra, lesných húb a nadýchaného cesta vytvára jemne krémovú, no zároveň chrumkavú dobrotu, ktorá zasýti a poteší každého milovníka húb.

reklama:

Suroviny

  • 350 g čerstvo nazbieraných (alebo kúpených) lesných húb
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 staršie rožky
  • 125 ml smotany (na varenie)
  • 150 g tvrdého syra (napr. eidam, gouda)
  • 3 polievkové lyžice masla
  • 2 vajcia
  • Soľ podľa potreby
  • Čierne korenie (ideálne čerstvo mleté)
  • Rastlinný olej na vyprážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr sa pustíme do húb – očistíme ich od ihličia, zeminy a prípadných nečistôt. Potom ich nakrájame na drobnejšie kúsky. Cibuľu olúpeme a nasekáme na jemno. Syr si nastrúhame na hrubom strúhadle.

2. Krok

Rožky pokrájame na menšie kúsky a zalejeme ich smotanou. Po chvíli, keď pečivo zmäkne, rozpučíme ho vidličkou na kašovitú masu.

3. Krok

Na panvici rozpustíme maslo, na ktorom osmažíme cibuľku do sklovita. Pridáme nakrájané huby a necháme ich dusiť približne 10 minút, kým zmäknú a pustia vôňu.

4. Krok

V miske zmiešame namočené rožky, pripravené huby s cibuľou, vajcia a nastrúhaný syr. Dochutíme podľa seba – soľou a čerstvo mletým korením.

5. Krok

Zo vzniknutej hmoty tvarujeme menšie okrúhle placky. Tie následne smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán, až kým nezískajú pekný zlatistý odtieň.

6. Krok

Po vysmažení môžeme placky nechať odkvapkať na papierovej utierke – zbavíme ich tak prebytočného oleja a budú ľahšie stráviteľné.

reklama:

Tieto placky najlepšie vyniknú v kombinácii s čerstvým zeleninovým šalátom, ale pokojne ich môžete podávať aj samotné, napríklad s kyslou smotanou alebo jogurtovým dipom. Sú výborné aj studené, takže si ich viete zabaliť na cestu alebo do práce.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.