- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Jemný čučoriedkový dezert inšpirovaný tiramisu
Jemný čučoriedkový dezert inšpirovaný tiramisu

- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Lahodný dezert, ktorý poteší každého
Suroviny
- 200 g mascarpone
- 2 čajové lyžičky medu (ideálne tekutého)
- 5 polievkových lyžíc čerstvých čučoriedok + niekoľko na dozdobenie
- 3 cukrárske piškóty + niečo málo navyše na finálnu dekoráciu
- 0,5 dcl silnej vychladnutej kávy
- malý štamperlík rumu
- troška nastrúhanej horkej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Čerstvé čučoriedky si v miske pokvapkáme medom (stačí jedna lyžička) a následne ich jemne popučíme vidličkou. Pozor, šťava môže pri tom striekať. V druhej nádobe si vyšľaháme mascarpone s druhou lyžičkou medu do hladkej, krémovej konzistencie.
2. Krok
Piškóty nalámeme na menšie kúsky podľa toho, v akých pohároch či miskách plánujeme dezert servírovať. Každý kúsok krátko namočíme do kávy s trochou rumu a poukladáme ich na spodok nádoby. Na piškóty navrstvíme časť čučoriedkovej zmesi a potom krém z mascarpone.
3. Krok
Postup opakujeme ešte raz – opäť vrstva kávovo-rumových piškót, čučoriedky a krém. Vrchnú časť posypeme hoblinkami z kvalitnej horkej čokolády.
4. Krok
Pred podávaním môžeme dezert ozdobiť polovičkou piškóty a niekoľkými čerstvými čučoriedkami. Skvelo chutí vychladený!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11 videní