Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rýchla domáca pizza bez kysnutia s mozzarellou a letnou zeleninou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rýchla domáca pizza bez kysnutia s mozzarellou a letnou zeleninou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchla domáca pizza bez kysnutia s mozzarellou a letnou zeleninou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 0min

Máte chuť na domácu pizzu, ale nechce sa vám čakať, kým cesto vykysne? Tento recept je ideálny pre zaneprázdnené dni, kedy si chcete pochutnať na chrumkavej pizzi, no nemáte času nazvyš. Využiť môžete sezónne suroviny ako cuketa či cherry paradajky a vytvoriť tak svieže a ľahké jedlo, ktoré je hotové za menej ako trištvrte hodinu.

reklama:

Suroviny

  • Na prípravu cesta:
  • 250 g hladkej múky
  • 150 ml vlažnej vody
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 8 PL olivového oleja
  • Na obloženie:
  • 100 g paradajkového pretlaku
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • niekoľko lístkov čerstvého tymianu
  • 150 g cukety
  • 200 g malých paradajok (napr. cherry)
  • 100 g schwarzwaldskej šunky
  • 1 guľka mozzarelly
  • 2 PL olivového oleja na pokvapkanie
  • čerstvá bazalka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky nasypte múku, pridajte prášok do pečiva, štipku soli, olivový olej a vlažnú vodu. Všetko spracujte rukami alebo vareškou do hladkého a vláčneho cesta. Ak sa cesto drobí, pridajte trochu vody, ak je lepkavé, pomúčením ho upravíte.

2. Krok

V samostatnej miske zmiešajte paradajkový pretlak s roztlačeným cesnakom. Dochutíte ho štipkou soli, čerstvo mletým korením a lístkami tymianu. Dobre premiešajte, aby sa chute spojili.

3. Krok

Cesto rozvaľkajte do tvaru kruhu alebo obdĺžnika – podľa plechu, ktorý použijete. Preneste ho na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne potrite paradajkovou omáčkou, pričom okraje nechajte čisté.

4. Krok

Na potretý základ rozložte tenké plátky cukety, prekrojené cherry paradajky, kúsky schwarzwaldskej šunky a natrhanú mozzarellu. Celú pizzu pokvapkajte olivovým olejom, dochuťte soľou a korením a napokon posypte natrhanou čerstvou bazalkou.

5. Krok

Vložte pizzu do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečte približne 15 až 20 minút, kým okraje nezískajú zlatistý odtieň a syr nebude krásne roztopený.

6. Krok

Ak dávate prednosť jemnejšej chuti, namiesto paradajkového základu môžete použiť smotanovú verziu – stačí zmiešať kyslú smotanu s pretlačeným cesnakom a štipkou soli. Výborne sa hodí aj k údenému syru alebo grilovanej zelenine.

reklama:

Tento recept je dôkazom, že aj bez dlhého kysnutia sa dá pripraviť pizza, ktorá zaujme nielen chuťou, ale aj vzhľadom. Skvelá na večeru, k vínu, aj ako ľahký obed.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.