- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Nadýchané buchty s jablkami a s posýpkou
Nadýchané buchty s jablkami a s posýpkou

- Kusov: 25
- Porcií: 25
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- Cesto :
- 300 ml kefíru
- 100 g kyslej smotany
- 50 g tvarohu
- 3 vajcia
- 100 ml oleja
- 75 g cukru
- 1 lyžička soli
- 1 vanilkový cukor
- 700 g hladkej múky
- 1 instantné droždie
- Plnka :
- 8 jabĺk
- 8 lyžíc cukru
- 4 lyžice škrobu
- podľa chuti mletá škorica
- Mrvenička :
- 50 g cukru
- 50 g hrubej múky
- 80 g masla
- Ešte potrebujeme mlieko na potretie
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia vyšľaháme metličkou, pridáme cukor a soľ. Pridajte kyslú smotanu, tvaroh, premiešajte metličkou. Pridajte kefír, mierne predhriaty v mikrovlnnej rúre, a premiešajte. Pridajte rastlinný olej. Do zmesi pridajte droždie.
2. Krok
Pridajte múku preosiatu cez sito. Vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť na teplom mieste (neotvárame okná). Keď zdvojnásobí svoj objem, treba ho premiesiť a nechať znova kysnúť.
3. Krok
Jablká umyte, ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Zmiešajte s cukrom, škoricou a trochou škrobu.. Cesto položte na stôl, jemne ho posypte múkou. Cesto rozdeľte na kúsky po 40 alebo 50 g. Každý kúsok rozvaľkajte valčekom. Do stredu každého kúska dajte jablkovú plnku.
4. Krok
Pozbierajte okraje a urobte buchtičku. Buchty poukladajte na plech na pečenie a otočte spojom nadol... Nechajte kysnúť.
5. Krok
Potrite mliekom alebo vodou a posypte mrveničkou.. Takto necháme podkysnúť asi 20 minút.. Keď žemle vykysnú, pečte ich približne 45 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Uvedený čas je približný, riaďte sa, prosím, výkonom vašej rúry.
6. Krok
Upečené prikryte utierkou a nechajte vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10 videní