Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sladká cuketová bábovka s medom, perníkovým korením a rumovo-kávovou polevou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sladká cuketová bábovka s medom, perníkovým korením a rumovo kávovou polevouSladká cuketová bábovka s medom, perníkovým korením a rumovo kávovou polevou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Sladká cuketová bábovka s medom, perníkovým korením a rumovo-kávovou polevou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 0min

Kto povedal, že cuketa patrí len do slaných jedál? Táto voňavá a vláčna bábovka vás presvedčí, že aj zelenina môže byť základom pre dokonalý dezert. V kombinácii s medom, škoricou a kakaom vznikne jemné perníkové cesto, ktoré dopĺňa chuť vlašských orechov a na záver všetko korunuje netradičná poleva s rumovým akcentom.

reklama:

Suroviny

  • ¾ hrnčeka medu
  • ¾ hrnčeka slnečnicového oleja
  • 3 vajcia
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžice kvalitného kakaa
  • štipka soli
  • 1 lyžička mletej škorice
  • ½ lyžičky mletého zázvoru
  • 1 hrnček ražnej múky
  • 1 a ½ hrnčeka hladkej pšeničnej múky
  • 1 balíček perníkového kypriaceho prášku
  • 3 menšie cukety (ošúpané, jemne nastrúhané)
  • 80 g nasekaných vlašských orechov
  • Na polevu:
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • 1 lyžička rumu
  • 4 lyžice práškového cukru
  • trochu mlieka (cca 1 lyžica alebo podľa potreby)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si predhrejte na 180 °C. V miske spolu vyšľahajte olej a med do hladkej hmoty. Pridajte vajcia, vanilkový extrakt, kakao, soľ, škoricu a zázvor. Postupne primiešajte obe múky a perníkový prášok do pečiva. Zmes bude spočiatku trochu hustá, ale nezľaknite sa – nastrúhaná cuketa to zachráni.

2. Krok

Cuketu očistite, ošúpte a nastrúhajte najemno. Jej vlhkosť dodá cestu správnu šťavnatosť. Následne primiešajte aj nasekané orechy. Hotové cesto nalejte do pripravenej bábovkovej formy – dôkladne ju vymastite a vysypte múkou alebo strúhankou.

3. Krok

Formu vložte do vyhriatej rúry a pečte približne 60 minút. Pre istotu urobte test špajdľou – ak po vytiahnutí ostane suchá, máte hotovo. Nechajte bábovku ešte asi 20 minút odstáť vo forme, potom ju opatrne vyklopte.

4. Krok

V malej miske rozpustite instantnú kávu v rumu. Prisypte práškový cukor a pridajte trošku mlieka – len toľko, aby vznikla polotekutá konzistencia. Polevu nechajte pár minút odstáť a potom ňou ozdobte vychladnutú bábovku.

reklama:

Ak sa vám nechce čakať na dlhé pečenie bábovky, rovnaké cesto môžete rozotrieť na plech a pripraviť ho ako perníkové rezy. Stačí im zhruba 30 minút v rúre.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.