Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Hruškový džem

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hruskovy dzem.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 1 kg hrušiek
  • 2 citróny
  • 2 vanilkové cukre
  • 500 g želírovací cukor 2 : 1
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv hrušky dôkladne umyte, odstráňte stopky a odrežte všetky poškodené časti. Potom hrušky ošúpte, rozštvrtte, odstráňte jadierka a dužinu nakrájajte na malé kúsky. Potom vložte kúsky hrušiek do veľkého hrnca. Teraz rozpolte citróny, vytlačte šťavu a pokvapkajte ňou kúsky hrušiek. Pridajte vanilkový cukor a želírovací cukor a všetko dobre premiešajte. Teraz priveďte obsah hrnca k varu na strednom ohni a nechajte ho variť na miernom ohni asi 4-6 minút za stáleho miešania.

2. Krok

Nakoniec džem rozmixujte ručným mixérom a ihneď naplňte čisté poháre so skrutkovacím uzáverom až po okraj. Naplnené poháre prikryte viečkami na 5 minút. Potom ich otočte hore dnom a nechajte hruškový džem úplne vychladnúť.

reklama:

Vôňa škorice, badiánu a klinčekov sa skvele hodí k hruškám. Celé korenie vložte do čajového nálevníka alebo papierového sitka, povarte s ovocnou zmesou a potom vyhoďte. Mimochodom, táto ovocná nátierka chutí skvele aj so silnými syrmi a modrým syrom.

Kto má rád mierne opitý džem, môže do hotovej zmesi pridať poriadny panák amaretta, rumu alebo hruškovice .

Aby ste sa uistili, že džem stuhne, vykonajte skúšku stuhnutia krátko pred koncom varenia . Keďže hrušky sú ovocie s tvrdou vlákninou a obsahujú veľa pektínu, skúška by mala stuhnúť okamžite. Ak nie, varte ovocnú zmes ešte 2-3 minúty.

Ak sa hruškový džem skladuje na chladnom a tmavom mieste, vydrží približne 6 mesiacov. Otvorené poháre skladujte v chladničke.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.