- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Hrachová kaša s klobáskou
Hrachová kaša s klobáskou

- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 bobkové listy
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 500 g žltého hrachu
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžica hladkej múky na zahustenie
- 1 lyžica horčice
- Na podávanie :
- lyžica tuku a klobása
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu hrachovej kaše najprv roztopte v hrnci tuk a začnite na ňom opekať nakrájanú cibuľu. Pridajte očistený a prelisovaný cesnak a bobkový list, potom posypte červenou paprikou. Rýchlo premiešajte a podlejte trochou vody, aby sa paprika nepripálila.
2. Krok
Žltý hrášok pridajte k cibuľovému základu a zalejte asi 2 litrami vody. Dochuťte soľou a korením a hrášok varte na strednom ohni do mäkka, približne 30-35 minút.
3. Krok
Potom si pripravte zátrepku. Zmiešajte múku s trochou vody a zahustite ňou hrášok . Dochuťte horčicou a podľa potreby ešte raz osoľte.
4. Krok
Na koniec si opečieme na masti klobásku a podávame ju na vrchu hrachovej kaše..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7 videní