Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krémová zemiaková kaša: jednoduchý recept, ktorý sa vždy podarí

Krémová zemiaková kaša: jednoduchý recept, ktorý sa vždy podarí
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémová zemiaková kaša: jednoduchý recept, ktorý sa vždy podarí Foto: depositphotos.com
reklama:

Len máloktorá príloha je taká obľúbená ako poctivá zemiaková kaša. Hodí sa k mäsu, zeleninovým jedlám aj samostatne s vajíčkom či šalátom. Aby bola naozaj nadýchaná a jemná, stačí poznať niekoľko trikov – a zvládne to aj úplný začiatočník v kuchyni.

Čo budeme potrebovať

Na štyri porcie lahodnej kaše si pripravíme:

  • približne 1 kilogram zemiakov (ideálne varný typ C, no použiť sa dajú aj bežné prílohové zemiaky typu B),

  • soľ podľa chuti,

  • 75 g masla, ktoré necháme zmäknúť,

  • 150 – 200 ml teplého mlieka.

Postup prípravy

  1. Príprava zemiakov
    Ošúpeme ich, opláchneme a nakrájame na približne rovnaké kúsky, aby sa uvarili rovnomerne.

  2. Varenie
    Zemiaky dáme do hrnca, zalejeme vodou tak, aby boli celé ponorené, osolíme a necháme variť. Keď sa voda začne variť, znížime plameň na strednú silu a varíme približne 20 minút, kým nezmäknú. Správne uvarené zemiaky spoznáme podľa toho, že do nich ľahko vojde vidlička.

  3. Rozpučenie
    Po scedení vodu nevylievame späť, ale zemiaky vložíme do hrnca a rozpučíme klasickým šťúchadlom. Ponorný mixér neodporúčame, pretože by z kaše urobil lepkavú hmotu.

  4. Dochutenie a šľahanie
    Ku zmäknutým zemiakom pridáme maslo a postupne aj teplé mlieko. Celú zmes premiešame alebo vyšľaháme metličkami, až kým nevznikne jemná a nadýchaná konzistencia. Studené mlieko nepoužívame – inak by sa kaša zmenila na ťažkú a lepkavú.

  5. Servírovanie
    Najlepšie chutí čerstvo pripravená. Ak ju necháme stáť, rýchlo stratí svoju ľahkosť.

Čo so zvyškami?

Ak sa vám stane, že kaša ostane, netreba ju vyhadzovať. Zmiešajte ju s vajíčkom a trochou múky, vytvarujte placky a opečte na panvici – získate tak chutný a jednoduchý pokrm na ďalší deň.

Takto pripravená kaša je jemná, nadýchaná a pritom úplne jednoduchá na prípravu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.