- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Hubová paštéta s orechmi a vínom
Hubová paštéta s orechmi a vínom

- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 50 g masla
- 3 šalotky
- 400 g čerstvých húb
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 ml bieleho vína
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžice čerstvého tymiánu
- 80 g vlašských orechov
- mleté čierne korenie podľa chuti
- Na vrch :
- 4 lyžice brusnicovej omáčky
Postup prípravy
1. Krok
Nasucho na panvici opražte vlašské orechy alebo mandle. Najemno pokrájané šalotky (prípadne jednu veľkú cibuľu) nechajte zosklovatieť na masle alebo olivovom oleji, pridajte nasekané huby a plátky cesnaku a chvíľku restujte.
2. Krok
Zalejte vínom a nechajte odpariť. Osoľte, pridajte pol lyžičky sušeného alebo celú lyžičku čerstvého tymiánu a orechy a za občasného miešania varte do zmäknutia (20 až 30 minút).
3. Krok
Dochuťte čerstvo mletým čiernym korením a prípadne ďalšou soľou a tyčovým mixérom priamo v hrnci rozmixujte dohladka. Rozdeľte do čistých pohárov.
4. Krok
Ak chcete, pripravte si aj brusnicové želé: džem s trochou vody priveďte do varu, a nalejte na uhladenú paštétu. Džem môžete pripraviť aj z čerstvých brusníc – jednoducho ich povarte so zhruba rovnakým množstvom cukru do zmäknutia.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8 videní