Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jesenná mramorová bábovka s tekvicou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jesenná mramorová bábovka s tekvicou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jesenná mramorová bábovka s tekvicou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Jeseň prináša nielen farebné lístie, ale aj sezónu tekvíc. Hokaido sa často využíva do polievok či omáčok, no výborne sa uplatní aj v sladkom pečení. Táto nadýchaná bábovka s jemnou tekvicovou príchuťou a kakaovým mramorovaním je dôkazom, že tekvica patrí aj do koláčov.

reklama:

Suroviny

  • 250 g tekvice hokaido
  • 3 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 400 g polohrubej múky
  • 200 ml oleja
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 lyžica kakaa
  • nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • štipka soli
  • tuk a hrubá múka na prípravu formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tekvicu zbavíme šupky aj semien, nakrájame na menšie kúsky a nastrúhame na jemnom strúhadle.

2. Krok

Formu na bábovku dôkladne vymastíme a vysypeme. Rúru zapneme na 170 °C, aby sa stihla nahriať.

3. Krok

Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme. Citrón ošúpeme tenkou vrstvou a získame aromatickú kôru.

4. Krok

Oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do hustého snehu.

5. Krok

Žĺtky rozšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, citrónovú kôru a nastrúhanú tekvicu. Postupne zapracujeme múčnu zmes a nakoniec zľahka vmiešame aj vyšľahaný sneh.

6. Krok

Štvrtinu cesta odoberieme, vmiešame kakao a vzniknuté tmavšie cesto nalejeme na svetlé cesto vo forme.

7. Krok

Pečieme asi hodinu. Správne prepečenie otestujeme špajľou – ak zostane po vytiahnutí suchá, bábovka je hotová.

reklama:

Tip: Pre ešte výraznejšiu vôňu môžete do cesta pridať štipku škorice alebo muškátového orieška.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.