Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemný tekvicovo–tvarohový koláč bez pridaného cukru

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemný tekvicovo–tvarohový koláč bez pridaného cukru
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemný tekvicovo–tvarohový koláč bez pridaného cukru Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Máte chuť na niečo sladké, ale nechcete siahať po klasických koláčoch plných cukru? Tento lahodný dezert je ideálnym riešením. Sladkosť mu dodáva len zrelý banán a trocha javorového sirupu. Výsledok je vláčny, jemne korenistý a vhodný aj pre tých, ktorí si radi doprajú bez zbytočných výčitiek.

reklama:

Suroviny

  • Na základ:
  • 200 g ovsených vločiek (150 g rozmixovaných + 50 g na doplnenie štruktúry)
  • 40 g kokosového oleja
  • 120 g veľmi zrelého banánu
  • 1 lyžica nesladeného kakaa
  • štipka mletého klinčeka (nie je nutné)
  • Na plnku:
  • 200 g tekvice hokkaido (očistenej od šupky)
  • 1 lyžička kokosového oleja
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 80 g prezretého banánu
  • 2 vajcia
  • 30 g javorového sirupu
  • 1 vrchovatá lyžička kukuričného škrobu
  • kôra z polovice citróna
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predpríprava tekvice: Rúru rozohrejte na 190 °C. Tekvicu nakrájajte na malé kocky, premiešajte s kokosovým olejom a pečte približne 20–30 minút, kým nezmäkne.

2. Krok

Korpus: Zmiešajte rozmixované vločky s banánom, kakaom a kokosovým olejom. Ak máte radi korenistú arómu, pridajte aj klinček. Do hotovej hmoty primiešajte zvyšné vločky, aby korpus držal tvar.

3. Krok

Formu vyložte papierom na pečenie (dno aj boky). Teplotu rúry znížte na 170 °C. Ovsenú zmes rovnomerne natlačte do formy a uhlaďte.

4. Krok

Plnka: Upečenú a vychladenú tekvicu rozmixujte spolu s tvarohom, banánom, javorovým sirupom, škrobom a citrónovou kôrou. Nakoniec primiešajte vajcia a dôkladne premiešajte.

5. Krok

Hmotu nalejte na pripravený korpus. Pečte asi 40–45 minút, kým stred koláča nie je pevný a prestane sa chvieť.

6. Krok

Podávanie: Koláč chutí výborne samotný, no ak chcete niečo navyše, posypte ho pekanmi alebo ho dozdobte kúskom slaného karamelu a karamelizovanými orechmi.

reklama:

Najlepšie chutí posypaný pekanovými orieškami, no ak máte radi kontrast chutí, skúste ho podávať s lyžičkou slaného karamelu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.