- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Mäkký, šťavnatý a chrumkavý: Najrýchlejší ŠKORICOVÝ KOLÁČ, perfektný ku káve!
Mäkký, šťavnatý a chrumkavý: Najrýchlejší ŠKORICOVÝ KOLÁČ, perfektný ku káve!

- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Cesto :
- 250 g hladkej múky
- 150 g cukru
- 120 g mäkkého masla
- 2 vajcia
- 200 g jogurtu alebo kyslej smotany
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- štipka soli
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- Škoricová plnka :
- 80 g hnedého cukru
- 2 lyžičky mletej škorice
- Mrvenička :
- 80 g hrubej múky
- 100 g hnedého cukru
- 80 g masla
- 1 lyžička mletej škorice
Postup prípravy
1. Krok
V jednej miske vyšľahajte maslo s cukrom do peny. Pridajte vajcia a vanilku a potom premiešajte. V inej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Striedavo pridávajte suché ingrediencie a jogurt do maslovej zmesi a miešajte do hladka.
2. Krok
Polovicu cesta dajte do vymasteného plechu na pečenie, posypte zmesou cukru a škorice a potom nalejte zvyšok cesta navrch.
3. Krok
Zmiešajte hrubú múku, cukor, škoricu a vmiešajte studené maslo, kým nezískate drobivú zmes. Rovnomerne rozdrobte na cesto. Pečte pri teplote 180 °C približne 35-40 minút, kým koláč nie je zlatistý.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
18 videní