- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Jablkový džem
Jablkový džem

- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 2:0 hod
- Hotové Za: 2:20 hod
Suroviny
- 800 g jabĺk
- 500 g cukru
- 2 tyčinky škorice
Postup prípravy
1. Krok
Jablká dôkladne umyte a osušte. Rozrežte ich na polovicu a odstráňte jadierka. Jablká môžete podľa potreby ošúpať, ale ja to radšej nerobím.
2. Krok
Potom nakrájajte jablká na plátky približne rovnakej hrúbky.
3. Krok
Preložte do hrnca a pridajte cukor. Jemne premiešajte a potom pridajte škoricovú tyčinku. Nechajte stáť niekoľko hodín, kým jablká nepustia šťavu a cukor sa nerozpustí.
4. Krok
Jablká trochu usadia a uvoľnia veľa tekutiny. Priveďte do varu a varte na miernom ohni 5 minút. Potom odstavte z ohňa a nechajte 3-4 hodiny pri izbovej teplote. Potom znova priveďte do varu, varte 5 minút na miernom ohni a odstavte z ohňa. Nechajte lúhovať ďalšie 3-4 hodiny. Celkovo by ste to mali urobiť 3-4 x všetko závisí od odrody jabĺk. Jablká sa musia úplne rozvariť a zároveň džem musí mať prirodzenú hustotu.. Ak máte radi kúsky ovocia dajte džem aj s kúskami do pohárov, ak máte radi jemnú konzistenciu trochu ho rozmixujte tyčovým mixérom..
5. Krok
Džem dáme do čistých pohárov a ešte horúci zaviečkujeme.. Potom otočíme hore dnom, a necháme úplne vychladnúť..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9 videní