Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemná dvojfarebná bábovka s jablkami – vláčna a voňavá

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemná dvojfarebná bábovka s jablkami – vláčna a voňavá
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná dvojfarebná bábovka s jablkami – vláčna a voňavá Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 25min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 0min

Ak patríš medzi milovníkov domácej bábovky, no už sa ti niekedy stalo, že bola suchá a drobila sa, skús tento trik: do cesta pridaj nastrúhané jablká. Tie urobia z obyčajnej bábovky vláčny a svieži dezert, ktorý zostane mäkký aj na druhý deň. Recept je jednoduchý, rýchly a vždy sa podarí.

reklama:

Suroviny

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 vajce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 stredne veľké jablká
  • 2 lyžice kakaa
  • Na formu:
  • trochu masla na vymastenie
  • strúhanka na vysypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si predhrej na 180 °C. Formu na bábovku vymasti maslom a vysyp strúhankou, aby sa cesto neprichytilo.

2. Krok

Jablká ošúp a nahrubo nastrúhaj. Vlož ich do väčšej misy.

3. Krok

Pridaj ostatné ingrediencie (okrem kakaa) a vymiešaj hladké cesto bez hrudiek.

4. Krok

Rozdeľ ho na dve polovice. Jednu časť nalej do formy – to bude svetlá vrstva.

5. Krok

Do druhej časti vmiešaj kakao a opatrne ju nalej navrch, aby sa farby pekne prelínali.

6. Krok

Peč v strede rúry približne hodinu. Každá rúra pečie trochu inak, preto si po 55 minútach skontroluj stred bábovky špajdľou.

7. Krok

Ak je špajdľa po vytiahnutí suchá, máš hotovo. Bábovku nechaj chvíľu vychladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklop.

8. Krok

Ak chceš, aby mala bábovka jemne rustikálnu chuť, jablká nemusíš šúpať. Stačí ich dobre umyť – šupka dodá cestu trošku viac farby a vláčnosti.

reklama:

Vôňa vanilky, jablkovej šťavnatosti a jemného kakaa sa prepojí do dokonale mäkkého múčnika, ktorý sa hodí na nedeľné popoludnie, ku káve aj ako rýchly koláč pre návštevu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.