Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Plnené zemiaky v teplovzdušnej fritéze

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Plnene zemiaky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 4 zemiaky
  • 220 g slaniny
  • 150 g tvrdého syra
  • 50 g kyslej smotany
  • trochu petržlenovej vňate
  • trochu zelenej cibuľky
  • mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky dôkladne umyte a vydrhnite kefkou, pretože sa budú piecť v šupke. Osušte ich papierovými utierkami. Každý zemiak položte na samostatný list alobalu a osoľte. Zemiaky zabaľte do alobalu. Zemiaky položte na rošt v miske fritézy.

2. Krok

Pečte 40 – 50 minút pri teplote 180 °C, kým zemiaky nezmäknú. Ako skontrolovať, či sú zemiaky uvarené? Prepichnite zemiaky dlhou špajdľou; mala by ísť ľahko. Presný čas a teplota závisia od odrody zemiakov, veľkosti zemiakov a vášho spotrebiča.

3. Krok

Slaninu nakrájajte na malé kocky. Syr nastrúhajte na hrubom strúhadle. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nadrobno nasekajte. Zelenú cibuľku nakrájajte na krúžky.

4. Krok

Na suchej panvici na strednom ohni opečte slaninu 5-7 minút dozlatista. Nechajte slaninu vychladnúť. Slaninu môžete nahradiť iným údeným alebo surovým mäsom. V miske zmiešajte opečenú slaninu, syr, petržlenovú vňať a kyslú smotanu. Dochuťte soľou a korením a dobre premiešajte.

5. Krok

Z uvarených zemiakov odstráňte polovicu alobalu. Každý zemiak pozdĺžne prekrojte na polovicu. Polovičky zemiakov osoľte a okoreňte. Na každú polovicu poukladajte kôpku plnky. Zemiaky vráťte do misky fritézy. Pečieme ešte asi 5 minút, kým sa syr neroztopí.

6. Krok

Zemiaky preložte na tanier, posypte zelenou cibuľkou a podávajte. Dobrú chuť!

reklama:

Recept ocenia:

Zaneprázdnení ľudia hľadajúci rýchle a sýte recepty na večeru; rodiny s deťmi; ľudia dbajúci na zdravie, ktorí chcú variť svoje obľúbené jedlá s menším množstvom tuku; a začínajúci kuchári.

Nahradenie zložiek:

Slanina: Šunka, divinová klobása, grilované kuracie filé, nadrobno nakrájané šampiňóny (pre BOSORKA príchuť do jedálriánsku možnosť).
Kyslá smotana: Hustý biely jogurt alebo majonéza (pre bohatšiu chuť).
Tvrdý syr: Akýkoľvek tavený syr (mozzarella, Gouda) alebo pikantný, ako Cheddar.
Petržlenová vňať/zelená cibuľka: Kôpor, koriander, špenát.

Možnosti servírovania:

Klasické: Podávajte na drevenej doske alebo keramickom tanieri, bohato posypané zelenou cibuľkou.
Ako hlavné jedlo: S niekoľkými lyžicami čerstvého šalátu (napríklad z grilovanej zeleniny) alebo nakladanej zeleniny.
Na bufet: Podávajte mini tácky na veľkom podnose, ozdobené vetvičkami petržlenovej vňate.

Podmienky skladovania:

Najlepšie je zjesť hotové jedlo ihneď. V opačnom prípade ho skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke až 24 hodín. Zohrievajte vo fritéze alebo rúre 5-7 minút, aby sa obnovila kôrka.

Úpravy stravy:

Ľahšie: Slaninu nahraďte varenými kuracími prsiami, kyslú smotanu gréckym jogurtom a syr ľahkým syrom.
Bezlepkové: Uistite sa, že slanina je bezlepková.

Zaujímavosti:

Zemiaky pečené v šupke si zachovávajú až 80 % vitamínu C, ktorý sa pri iných spôsoboch varenia rýchlo ničí.
Fritéza využíva cirkulujúci horúci vzduch na vytvorenie chrumkavej kôrky podobnej vyprážaniu, ale s použitím až o 80 % menej oleja.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.