- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jablkovo tvarohový koláč
Jablkovo tvarohový koláč

- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 3 jablká
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 100 g mandľových lupienkov
- 100 g mäkkého masla
- 200 g cukru
- 4 vajcia
- 1 kg tvarohu
- 1,5 balíčka vanilkového pudingu
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu ovocného jablkovo-tvarohového koláča predhrejte rúru na 175 °C (horný/dolný ohrev). Vysteľte formu s odnímateľným dnom s priemerom 26 cm papierom na pečenie a boky jemne vymastite. Rovnomerne rozložte mandľové lupienky na dno formy a jemne ich pritlačte. Jablká ošúpte, odstráňte jadrovník a nakrájajte na malé kocky.
2. Krok
Zmäknuté maslo vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom do krémovej konzistencie. Pridávame vajcia jedno po druhom a dobre premiešame. Potom pridávame tvaroh a vanilkový pudingový prášok do hladka.
3. Krok
Vmiešajte kúsky jabĺk a zmes nalejte do pripravenej formy. Zmes rovnomerne uhlaďte a pečte na druhej priečke od dna približne 45 minút. Potom koláč prikryte alobalom a pečte ďalších 25 minút dozlatista. Vyberte jablkový koláč z rúry a nechajte ho úplne vychladnúť, kým ho nevyberiete z formy – vďaka tomu zostane šťavnatý a zachová si tvar. Podľa chuti posypte práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní