Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jesenný jablkovo-tekvicový džem z hokkaido

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jesenný jablkovo-tekvicový džem z hokkaido
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jesenný jablkovo-tekvicový džem z hokkaido Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 0min

Keď sa dni skracujú a vzduch naplní vôňa jabĺk a škorice, prichádza ideálny čas pustiť sa do varenia domáceho džemu. Spojenie jabĺk a tekvice hokkaidó možno znie nezvyčajne, no v praxi vytvára dokonale vyváženú chuť – sviežu, mierne sladkastú a krásne aromatickú.

reklama:

Suroviny

  • 700 g jabĺk
  • 300 g tekvice hokkaidó
  • 500 g želírovacieho cukru (v pomere 2 : 1)
  • 5 kúskov celej škorice
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká ošúpte, odstráňte jadrovníky a nakrájajte na menšie kúsky. Tekvicu hokkaidó nie je potrebné lúpať – stačí ju rozkrojiť, zbaviť semienok a nakrájať.

2. Krok

Všetko vložte do väčšieho hrnca, pridajte želírovací cukor a začnite pomaly variť. Keď sa ovocie začne rozvárať, znížte teplotu a nechajte ho jemne bublať asi 10 minút.

3. Krok

Po dovarení zmes popučiť alebo rozmixujte podľa toho, akú konzistenciu preferujete. Horúci džem nalejte do čistých pohárov, do každého pridajte kúsok škorice, pevne uzavrite a otočte viečkom nadol. Po niekoľkých minútach poháre vráťte do normálnej polohy a nechajte ich vychladnúť.

reklama:

Tento recept neobsahuje žiadne z bežných alergénov, no vždy si pozorne prečítajte zloženie jednotlivých surovín, ktoré používate. Priemyselne spracované produkty môžu obsahovať stopy alergénov v závislosti od výrobného procesu. Jablkovo-tekvicový džem sa výborne hodí k raňajkovému pečivu, do koláčov alebo ako darček pre blízkych. Je to jednoduchý spôsob, ako si uložiť trochu jesene do pohára a vychutnať si ju aj počas zimy.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.