Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pikantná nátierka z pečenej tekvice a papriky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Pikantná nátierka z pečenej tekvice a papriky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pikantná nátierka z pečenej tekvice a papriky Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte radi domáce pomazánky s poriadnym charakterom, táto kombinácia hokaido tekvice a červenej papriky je presne to pravé. Vďaka krémovým syrom je nátierka dokonale hladká a chilli omáčka jej dodá príjemný šmrnc. Ideálna na hrianky, chlebíčky či slávnostné jednohubky..

reklama:

Suroviny

  • 200 g tekvice hokaido
  • 200 g červenej papriky (celá)
  • 1 väčší strúčik cesnaku
  • polovica menšej cibule
  • 100 g syra typu žervé
  • 80 g jemne strúhaného eidamu
  • 2 PL chilli omáčky
  • hrsť nasekanej hladkolistej petržlenovej vňate
  • citrónová šťava podľa chuti
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tekvicu vydlabeme, nakrájame na kúsky a položíme na plech s papierom na pečenie. Jemne ju pokvapkáme olivovým olejom.

2. Krok

Ku kúskom tekvice pridáme celú papriku a strúčik cesnaku – ten zabalíme do alobalu, aby sa nespálil. Pečieme pri 200 °C približne 40 minút. Papriku počas pečenia párkrát obrátime.

3. Krok

Upečenú papriku vložíme do uzatvárateľného vrecka a necháme ju desať minút spariť – šupka pôjde dolu skoro sama. Cesnak aj tekvicu necháme trochu vychladnúť.

4. Krok

Papriku ošúpeme, odstránime jadierka a spolu s tekvicou dáme do nádoby mixéra. Pridáme aj cibuľu, petržlenovú vňať, citrónovú šťavu, chilli omáčku, cesnak, soľ a korenie. Všetko rozmixujeme do hladkej konzistencie.

5. Krok

Na záver do zmesi ručne zamiešame žervé a strúhaný eidam. Dochutíme podľa seba – možno ešte trocha citróna, soli či korenia.

reklama:
  • natreté na chrumkavom toaste chutia najlepšie

  • výborný základ pre rýchle kanapky

  • v chladničke vydrží pár dní v uzatvorenej nádobe

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.