Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Paradajkový tatarák – svieži a elegantný predkrm

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Paradajkový tatarák – svieži a elegantný predkrm
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Paradajkový tatarák – svieži a elegantný predkrm Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 25min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 0min

Tento jednoduchý, no prekvapivo sofistikovaný recept ukazuje, že aj paradajky sa dajú premeniť na niečo výnimočné. Ich výrazná chuť sa po odstránení prebytočnej šťavy krásne koncentruje a vytvorí jemne krémovú textúru, ktorá vynikne v kombinácii s bylinkami, olivami a dvoma druhmi syra. Výsledkom je ľahký predkrm s talianskym šarmom – ideálny na letné posedenia alebo ako nápaditá nátierka na chlieb.

reklama:

Suroviny

  • 1–2 konzervy jemne krájaných paradajok
  • 2 lyžice kapár v slanom náleve (precedených)
  • 2 lyžice olív Kalamata (asi 8 kusov)
  • 1/3 šálky čerstvej bazalky
  • 1/3 šálky nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja + trochu navyše na pokvapkanie
  • 4 hrubšie plátky syra Pecorino Romano (hrubé približne 0,5 – 1 cm)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 110 g rozdrobeného syra feta
  • voliteľne pár kvapiek balzamikovej glazúry
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Krájané paradajky nasypte do jemného sitka a nechajte ich pokojne odkvapkať – ideálne niekoľko hodín alebo cez noc. Voda sa stratí, no chuť ostane intenzívna a hustá.

2. Krok

Nadrobno nasekajte kapary, olivy, bazalku aj petržlen. Všetko premiešajte s paradajkami, pridajte olivový olej a podľa chuti osolte a okoreňte.

3. Krok

Z plátkov Pecorina vykrojte štyri kolieska s priemerom približne 8 cm (môžete použiť formu alebo vykrajovátko). Na každý kúsok syra navrstvite polovicu šálky paradajkovej zmesi a jemne ju pritlačte, aby držala tvar. Formu následne opatrne odstráňte.

4. Krok

Vrch posypte fetou, ozdobte pár kvapkami olivového oleja, prípadne balzamikovej glazúry, a pridajte pár kapár na efekt.

5. Krok

Podávajte s chrumkavým pečivom, parmezánovými lupienkami alebo s tenkými plátkami grilovaného chleba.

reklama:

Tento paradajkový tatarák je dôkazom, že aj bez mäsa sa dá vytvoriť predkrm, ktorý prekvapí nielen chuťou, ale aj vzhľadom. Je ľahký, svieži a vďaka syru Pecorino pôsobí na tanieri skutočne elegantne.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.