- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Rumové mesiačiky
Rumové mesiačiky
- Kusov: 40
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 300 g hladkej múky
- 15 g cukru
- 30 g kakaa
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 300 ml perlivej minerálky
- 100 ml oleja
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- Poleva :
- 10 lyžíc rumu
- 250 g práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte múku, cukor, kakao, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Ak chcete, môžete všetko preosiať; ja to len dobre premiešam metličkou. Pridajte perlivú vodu a olej a šľahajte do hladka. Nalejte do plechu vystlaného papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 °C (350 °F) 25 minút. Vyberte koláč z rúry a nechajte ho úplne vychladnúť .
2. Krok
Na polevu preosejte práškový cukor a vmiešajte rum. Ak je príliš hustá, pridajte trochu viac rumu; ak je príliš riedka, vmiešajte trochu viac práškového cukru. Polevu rovnomerne rozotrite po koláči. Pre obzvlášť hladký povrch opakovane namočte nôž do horúcej vody a prejdite ním po povrchu. Nechajte polevu schnúť len dovtedy, kým nezačne tuhnúť, a potom ihneď vykrojte polmesiace sušienky. Ak poleva úplne zaschne, odlepí sa len silou a povrch sa bude odlupovať.
3. Krok
Vykrojte polmesiace tvary pomocou okrúhleho vykrajovača na sušienky: Vykrajovač umiestnite asi do troch štvrtín cesty na koláč a pokračujte v krájaní pozdĺžne. Vytvoríte tak typický polmesiac. Zostanú tak zvislé pásiky, ktoré sú ideálne na okamžité maškrtenie. Ak na jednej strane zostane pásik, ktorý je pre vykrajovač príliš malý, môžete vykrojiť jednotlivé polmesiace tvary, aby ste získali čo najviac sušienok.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11 videní