- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Koláč s orechovo škoricovou plnkou
Koláč s orechovo škoricovou plnkou
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- piškóta :
- 5 veľkých vajec
- 150 g cukru
- 120 ml oleja
- 120 ml mlieka
- 250 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- Plnka :
- 200 g mletých vlašských orechov
- 100 g cukru
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžička mletej škorice
- 3 lyžice mlieka
- 1 lyžica medu
- na ozdobenie :
- práškový cukor
- polovice vlašských orechov
Postup prípravy
1. Krok
Začnite prípravou cesta. Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte so štipkou soli do tuha. Postupne pridávajte cukor, kým nezískate lesklý sneh. Pridávajte žĺtky jeden po druhom, potom pridajte olej a mlieko a jemne premiešajte. Preosejte múku spolu s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom, potom ju pridajte k zmesi a miešajte stierkou zdola nahor, aby v ceste zostal vzduch.
2. Krok
Na orechový krém zmiešajte mleté vlašské orechy s cukrom, škoricou a kakaovým práškom. Pridajte mlieko a med a mixujte, kým nezískate hustú, ale ľahko roztierateľnú pastu. Plech (cca 25 × 30 cm) vysteľte papierom na pečenie. Nalejte polovicu cesta a uhlaďte ho.
3. Krok
Vložte plech do rúry predhriatej na 180 °C a pečte cesto 12 – 15 minút, kým nestuhne a mierne zhnedne. Potom vyberte plech a rovnomerne rozotrite orechový krém na poloupečený vrch. Prikryte zvyšnou zmesou cesta. Lahodný koláč s orechovým a škoricovým krémom opäť pečte 20 minút. Pred krájaním nechajte úplne vychladnúť.
4. Krok
Posypte jemným cukrom a ozdobte každý kúsok polovicami vlašských orechov. Podávajte pri izbovej teplote s šálkou kávy alebo aromatického čaju.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7 videní