Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ako jednoducho obaliť celé trubičky v čokoláde: praktické triky, ktoré fungujú

Ako jednoducho obaliť celé trubičky v čokoláde: praktické triky, ktoré fungujú
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ako jednoducho obaliť celé trubičky v čokoláde: praktické triky, ktoré fungujú Foto: depositphotos.com
reklama:

Trubičky patria k sladkostiam, po ktorých radi siahneme počas sviatkov aj počas roka.

Pripravujú sa buď ako nepečené z orechovej hmoty, alebo pečené z medového, orechového, lineckého či kakaového cesta. Po naplnení krémom ich najčastejšie ešte dozdobujeme čokoládou.

Pri nepečených trubičkách sa oplatí namáčať ich celé – povrch tak nezoschne a zároveň sa nezvlhčí. Čokoládová vrstva im dodá chuť a ak sú už naplnené, krém vydrží dlhšie svieži. Tu je niekoľko spôsobov, ako to urobiť bez zbytočného neporiadku.

Tipy na máčanie trubičiek v čokoláde

Nepečené trubičky necháme najprv dôkladne preschnúť na formičkách, najlepšie do nasledujúceho dňa. Potom si pripravíme vodný kúpeľ a v hlbšom hrnci rozpustíme čokoládu.

Môžete zvoliť jeden z týchto postupov:

  1. Ponorenie celých naplnených trubičiek
    Už naplnené trubičky vložíme celé do čokolády. Vidličkou ich vyzdvihneme, necháme prebytočnú čokoládu stekať na kovovej mriežke a nakoniec ich preložíme na papier na pečenie.
  2. Použitie drôtu v tvare písmena L
    Dutú trubičku nasadíme na kratší koniec ohnutého drôtika. Rýchlo ju ponoríme do čokolády, necháme odtiecť a jemne položíme na papier.
  3. Zavesenie trubičky na špajľu alebo drôtik
    Špajľu pretiahneme stredom trubičky a celú ju ponoríme do čokolády. Potom špajľu uložíme medzi dve krabičky alebo dózy tak, aby trubička visela voľne. Počas chladnutia si tak zachová pekný tvar.
  4. Polievanie čokoládou na mriežke
    Na hrniec položíme mriežku a trubičky na ňu uložíme. Lyžicou naberáme čokoládu a postupne ich prelievame, až sú celé obalené. Nakoniec ich pomocou špajle prenesieme na papier na pečenie, kde čokoláda stuhne.
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.