- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- limoncello
- Limoncello ala tiramisu
Limoncello ala tiramisu
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Je to náročnejšie na prípravu,ale určite chuť tohto tiramisu oceníte.
Suroviny
- Náplň:
900 g syra ricotta alebo mascarpone - 1,5 šálky práškového cukru
- 1 lyžica citrónovej kôry
- 1 lyžica limoncello
- Piškótové vrstvenie:
2 šálky vody - 2 šálky limoncello
- 750 g piškót
- 4 šálky citrónovej plnky
- 480 ml šľahačky
- 4 lyžice cukru
- Citrónová plnka:
3 citróny - 3 vajcia
- 100g masla
- 1 hrnček cukru
Postup prípravy
1. Krok
Príprava citrónovej plnky:
Citróny dôkladne umyte a osušte. Kôru z 1 citróna nastrúhajte na veľmi jemnom strúhadle a šťavu zo všetkých citrónov vytlačte a cez jemne sitko oceďte.
Samostatne, vymiešajte vajcia s metličkou. Pridajte cukor a miešajte potom pridáme citrónovú šťavu.
Plnku dáme do vodného kúpeľa. Šľaháme asi 15 minút vo vodnom kúpeli kým zmes nezhustne..
Krém odstránime z kúpeľa ,pridáme citrónovú kôru a maslo, nakrájané na malé kúsky.
Všetko vyšľaháme kým sa maslo nespoji do krému. Krém získa sýto žltú farbu a intenzívnu citrónovú chuť. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
2. Krok
Príprava ricotta plnky:
Vo veľkej mise zmiešajte syr ricotta (mascarpone), práškový cukor, kôru a 1 lyžicu limoncello.
3. Krok
Vrstvenie Tiramisu:
V hrnci privedieme vodu do varu a pridáme Limoncello. Varíme asi 5 minút. Odstráňte z tepla, nalejte do misky a nechajte trochu vychladnúť. Každú piškótu ponorte na okamih do ochladenej zmesi a uložte do sklenej misy alebo pripravenej formy.
Teraz naneste vrstvu krému z ricotty alebo mascarpone a piškóty namočené v likéri uložte na vrstvu krému.
Ďalej pokračujeme vrstvou citrónového krému.. Na vrch dáme finálnu vrstvu namočených poškót. Na záver nanesieme dobre vyšľahanú šľahačku.
4. Krok
Dezert dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.3 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
21276 videní