- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Trhance s podmaslím
Trhance s podmaslím
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 35min
toto si varím,keď spomínam….
Suroviny
- 500g múka hladká
- 2ks vajcia
- vody toľko,aby bolo cesto mäkké
- 3pl múka hladká
- pažítka
- 125g maslo
Postup prípravy
1. Krok
Na tento recept si pamätám ešte z rokov šesdesiatich,ja som mala 9 rokov,starká keď miesila toto cesto z múky, vajec, vody a soli ma poúčala ,ako si mám vymiesený koláčik otáčať a aby bolo cesto nie veľmi tvrdé,/ako na rezance/ a to otáčanie malo vplyv na páranie cesta ,vyvaľkané cesto si dala na ruku a priamo do hrnca trhala a hádzala do vriacej vody,samej sa mi to nafotiť nedalo ,tak len prehodené cez ruku a to sa krajom páralo,tak ako otáčala koláčik pri miesení..
2. Krok
páralo sa priamo do hrnca s vriacou vodou,potom sa precedili cez sítko...
3. Krok
na spenené poprášime nahrubo 3pl hl.múky a necháme popražiť,bez toho, aby sme to miešali,urobia sa škvarôčky z múky a potom sa to vyleje na párance.../lebo až to pomiešame už je z toho zápraška/
4. Krok
a na večšiú delikatesu si nepamätám,toto podmaslie používam aj na halušky s tvarohom,,,,
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6686 videní