- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Cordon Bleu na smotane
Cordon Bleu na smotane
- Kusov: 6
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Chcete pripraviť niečo jednoduché, a pritom luxusné?Vyskušajte tieto plnené prsia v smotanovej omáčke.
Suroviny
- 6 kuracích rezňov
- 6 plátkov syra
- 6 plátkov šunky (najlepšie údenej)
- omáčka:
- 1 šálka mlieka (250 ml)
- 1 šálka smotany na varenie
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1 ½ šálky nastrúhaného čedaru (alebo iného tvrdého syra)
- 1/2 šálky parmezánu taktiež nastrúhaného
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice múky
- 1 strúčik cesnaku
- korenie
- soľ
- mletá červená paprika
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie prsia si dáme na potravinársku fóliu a jemne ich vyklepeme.Osolíme a okoreníme.položíme na každý kúsok plátok syra a šunky a zabalíme..ak je to nutné pripevnite konce špáratkom.
2. Krok
Každý kúsok obaľte v troche hladkej múky a na rozpálenej panvice z každej strane opečte na rozpálenej panvici sprudka.
3. Krok
Opečené poukladáme na pekáč.Teraz si pripravíme omáčku.
4. Krok
na masle si orestujeme pretlačený cesnak pridáme soľ korenie a mletú červenú papriku, zasypeme múkou ..múku opražíme kým sa nám nezačne vytvárať pena.Pridajte vývar smotanu a mlieko.miešajte stále, najlepšie metličkou, aby sa vám nevytvorili hrudky.
5. Krok
povaríme cca 10 minút..potom znížte teplotu na minimum a pridajte nastrúhané syry.miešajte kým sa nevytvorí krém.Ak by sa vám omáčka videla byť príliž hustá , rozrieďte ju mliekom.
6. Krok
Touto omáčkou zalejte kuracie prsia a dajte zapiecť zakryte na 180 °C cca 60 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
31347 videní