Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kysnuté cesto na pletenky ,slimáky a buchty

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
171900 960x720 hefeteig fuer zopfbrot schnecken oder figuren
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 25min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 2:5 hod

reklama:

Suroviny

  • 1 kg polohrubej múky
  • 10 g soli
  • 1 kocka droždia
  • 100 g margarínu (maslo je ťažké)
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 280 ml vody
  • 140 ml mlieka
  • 1 vajce do cesta a jedno na potretie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

PO nakysnutí kvásku ktorý si pripravíme z mlieka cukru a drožia zo všetkých prísad vypracujeme cesto ktoré necháme kysnúť 30 minút.Po 30 minútach znova premiesime tak, aby sme vytlačili z cesta vzduch.

2. Krok

vypracujeme si tvar pečiva aké potrebujeme a dáme na vymastený plech.Nechajte ďalších 30 minút kysnúť.potom potrieme vyšľahaným vajcom a pečieme pri 160 °C 30 minút.Pred dopečením môžete zvýšiť na teplotu 180 °C aby ste dostali krásnu zlatohnedú kôrku.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.3 / 5)

15 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

18018 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.