- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kysnuté
- Bialošky
Bialošky
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- 1 kg polohrubej múky
- 2 vajcia
- 150 g masla
- 200 g kryštalového cukru
- štipka soli
- 1 dcl oleja
- 1 kocka droždia
- 400 ml mlieka
- 700 g tvarohu
- 1 vajce do plnky
- 2 vanilkové cukre
- cukor podľa chuti
- hrozienka
- žĺtko vyšľahané v mlieku na potretie
Postup prípravy
1. Krok
urobíme si kvások s teplého mlieka, droždia a cukru.Necháme napučať .
2. Krok
múku dáme do väčšej misy pridáme vajcia roztopené maslo zbytok cukru štipku soli olej a kvások.vymiesime hladké cesto,ktoré necháme 40 minút kysnúť prikryté na teplom mieste.
3. Krok
po vykysnutí ,cesto dáme na dosku ,nemiesime len zvrchu posypeme trochou múky a vyťahujeme.pohárikom vykrajujeme kolieska ktoré ukladáme na vymastený plech.Necháme 10 minút podkysnúť a potom prstami trochu roztiahneme. Do stredu každého koláčika dáme tvarohovú plnku, ktorú si pripravíme vyšľahaním tvarohu s vanilkovým a kryštáľovým cukrom, trochou citrónovej kôry a jedného vajíčka.Plnku nanášame buď lyžicou alebo cukrárskym vreckom.
4. Krok
Na vrch môžete dať hrozienka.Kraje potrite vyšľahaným žĺtkom v mlieku.
5. Krok
pečieme vo vyhriatej rúre 180°C cca 40 minút.Vychladnuté posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14273 videní