- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Anjelské slzy
Anjelské slzy
- Kusov: 8
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 1 šálka hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 80 g masla
- 2 lyžice práškového cukru
- 1 vajce
- Plnka:
- 500 g tvarohu
- 0,5 šálky cukru
- 3 žĺtka
- 1 lyžica solamylu
- 100 ml šľahačkovej smotany
- sneh:
- 3 bielka
- 3 lyžice práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte múku s práškom do pečiva a zmieste s maslom.Vajce vyšľahajte s cukrom.zmiešajte s múkou a vymieste cesto..Hotové cesto zabaľte do fólie a nechajte v chladničke aspoň 30 minút.
2. Krok
plnku si urobíme zmiešaním všetkých ingrediencií v mixéri.
3. Krok
potom si vyšľaháme bielka a potom pridáme práškový cukor a šľaháme kým nebudeme mať hustý sneh.
4. Krok
Cesto vyberieme z chladničky a vyložíme s ním tortovú formu aj po bokoch ,aspoň na 3 cm .
5. Krok
Nalejeme tvarohovú plnku a pečieme pri 180 °C 20- 30 minút.dozlata.Potom vyberieme a nalejeme bielkový sneh a dopekáme 10 - 15 minút.
6. Krok
PO dopečení nevyberáme z rúry ale necháme v nej pomaly chladnúť.40 minút..potom vyberieme a necháme úplne vychladiť.
7. Krok
po 1,5 hodine sa vám na koláčiku začnú objavovať slzičky.))
8. Krok
Najidálnejší je koláčik je vtedy keď chladne v rúre 5 - 6 hodín, ale to snáď nevydrží nikto čakať a neochutnať.)
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
13 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
75749 videní