- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kaša
- Krupicová kaša s jablkami a so škoricou
Krupicová kaša s jablkami a so škoricou
reklama:
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 4min
- Hotové Za: 5min
Pamätám si, že nás ako deti naši rodičia nútili jesť krupicovú kašu.Ja som ju mala rada, ale môj brat sa s ňou vždy pasoval. Dnešný moderný lekári neodporúčajú podávať krupicovú kašu deťom do jedného roka . A taktiež som kdesi čítala žeby sa nemala jesť viac ako dvakrát týždenne. V porovnaní s inými produktmi z obilnín je v krupici menej vitamínov a vlákniny. Takisto ako ovsené vločky aj krupica odporúča sa ľuďom s ochorením tráviaceho traktu. Ktovie môžno pre jej ľahšiu stráviteľnosť..
reklama:
Suroviny
- 500 ml mlieka
- 100 g krupice
- 60 g cukru
- jablko
- 30 g masla
- 1/2 lyžičky škorice
reklama:
Postup prípravy
1. Krok
Ošúpané jablko si nastrúhame na hrubšom strúhadle.Rozvaríme mlieko ,pridáme cukor .Stiahneme oheň a pomaly prisypávame krupicu.Potom varíme ešte asi 3 minúty.(do zhustnutia)Po 3 minútach pridáme nastrúhané jablko, povaríme ešte 1 minútku a odstavíme.
2. Krok
nalejeme do misky,pridáme kúsok masla a posypeme škoricou.
reklama:
Priemerné hodnotenie receptu
(4.3 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
29593 videní