Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Čo sa týka pohánky , z nej je pre nás kaša najvýživnejšia.Pohánka obsahuje vitamín E,B1,B2, a kyselinu listovú a vlákninu.Sťahuje cholesterol a udržiava náš krvný tlak v normále.
reklama:
Suroviny
1 lyžica masla
1 šálka pohánky
2 šálky vriacej vody
štipka soli
350 ml mlieka plnotučného
1 vanilkový cukor
1 lyžička škorice
1/2 zázvorového prášku
hrsť mandlí
reklama:
Postup prípravy
1. Krok
Rozpustite si na panvici maslo.Pridajte pohánku a asi dve minúty opečte..Potom zalejte vriacou vodou.Osolíme a rozvaríme.Keď sa nám pohánka rozvarí, znížime teplotu a dusíme asi 20 minút.
2. Krok
Do studeného mlieka pridáme škoricu,vanilkový cukor,zázvor.Potom dáme mlieko variť. Rozvareným mliekom zalejeme udusenú pohánku a necháme chviľu postáť.Potom pred podávaním zdobíme mandľami.