- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sladké
- Švábska žemľovka
Švábska žemľovka
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 2 vianočky
- 4 žĺtka alebo 2 celé vajcia
- 2 balíky vanilkového cukru
- 5 lyžíc práškového cukru
- 150 g lieskových pražených orechov
- 200 g odkôstkovaných višní
- 1 tvaroh
- 1 liter mlieka
- 2 škoricové cukre
Postup prípravy
1. Krok
V mlieku si rozrobíme vanilkový cukor, 4 žĺtka ak chcete na vrch bielkový sneh. Alebo 2 celé vajcia ak chcete žemľovku bez snehu.a 5 lyžíc práškového cukru.
2. Krok
Vianočku nakrájanú na krajčeky namáčame v takto zarobenom mlieku a ukladáme na maslom vymastený a strúhankou vysypaný plech alebo do formy.urobíme jednu vrstvu , a potom posypeme nastrúhanými orechmi , višňami a zomrvíme jeden tvaroh..všetko posypeme škoricovým cukrom.
3. Krok
Potom urobíme druhú vrstvu z vianočky.(môžete urobiť aj dve vrstvy s plnkou )záleží akú vysokú chcete žemľovku mať.
4. Krok
Pokiaľ robíte bielkový sneh na vrch tak by som odporúčala jednu hrubšiu vrstvu plnky.Ak bez snehu tak dve vrstvy plnky.Potom pečieme žemľovku pri 180 °C cca 30 minút. Ak chcete sneh tak:
5. Krok
4 bielky so štipkou soli, 200 g kryštálového cukru, 2 polievkové lyžice šťavy z citróna to sú suroviny na sneh..Bielka so soľou do peny potom cukor a nakoniec citrónovú šťavu.
6. Krok
cca 10 minút pred dopečením natrieme na žemľovku sneh a potom dopečieme.
7. Krok
Nakrájanú žemľovku posypeme práškovým cukrom podlejeme višňovou šťavou a podávame..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
24439 videní