Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ester rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ester
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 10
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 240 ml mlieka
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 citrón (šťava aj kôra)
  • 1 lyžica škrobu
  • 75 g cukru
  • 2 žĺtky
  • 80 g bielej čokolády
  • maková piškóta:
  • 2 bielka + 4 vajcia
  • 110 g cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 1/2 šálky mletého maku
  • 1 lyžička prášku do pečiva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Citrónpvú kôru si nastrúhame na jemnom strúhadle, a vytlačíme si z neho šťavu.Zmiešajte cukor so žĺtkami, pridajte mlieko a škrob a za stáleho miešania privedieme k varu.Potom pridáme šťavu a kôru z citróna a varíme do zhustnutia.

2. Krok

Potom pridajte nalámanú čokoládu a miešajte kým sa čokoláda neroztopí a neprepojí sa s krémom.Nakoniec primiešajte šľahačku.Prikryjte krém fóliou a nechajte aspoň 1 hodinu v chladničke vychladnúť.

3. Krok

Teraz si pripravíme makovú piškótu.2 bielka a 4 vajcia si vymiešame s cukrom do bielej peny.Potom pridajte 2 lyžice oleja a vanilkový cukor a znovu poriadne prešľahajte.

4. Krok

Ďalej pridajte štipku soli, múku zmiešanú s makom a kypriacim práškom.

5. Krok

Takto pripravenú pišk´tu si nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.Pečieme do zlatožltej farby cca 7-8 minútpri predhriatej rúre na 200 °C

6. Krok

Vychladnutú piškótu si nakrájame na tri rovnomerné pasy.krém ktorý sme si vybrali z chladničky vyšľahajte ručným šľahačom kým nebude nadýchaný. Pretrite každý plát krémom a na vrch ešte môžete nastrúhať bielu čokoládu.(môžete aj horkú)

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.3 / 5)

11 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

39790 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.