Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Linecké striekané rožky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Striekané
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 230 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 70 g zlatého klasu
  • 1 vanilkový cukor
  • 110 g práškového cukru
  • 2 žĺtka
  • štipka škorice
  • kôra z jedného citróna nastrúhaná)
  • 200 g džemu
  • čokoládová poleva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

všetky prísady na cesto spracujeme na hladké cesto.15 - 20 minút necháme cesto odpočívať v chlade.Cesto potom pomocou mlynčeka na mäso s násadkou na cesto v tvare hviezdy lisujeme na rovnaké kúsky z ktorých tvarujeme rožky.pečieme v predhriatej rúre 10 - 12 minút pri 170 °C

2. Krok

plečieme do zlatohneda .Upečené necháme vychladnúť a potom dva rožky lepíme k sebe plochou stranou s džemom.

3. Krok

Konce môžeme namáčať do čokoládovej polevy.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.1 / 5)

17 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

56385 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.