- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Hruškový zákusok
Hruškový zákusok
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 650 g hrušiek
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 190 g masla
- cukor 245 g (185 g do cesta 60 g plnka)
- štipka soli
- rum pár kvapiek do cesta
- 3 vajcia
- 190 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 30 g kakaa
- 540 ml mlieka (60 ml cesto, 50 ml želatína, 430 ml plnka)
- 1 balík želatíny v prášku
- 1 vanilkový puding
- 200 ml šľahačkovej smotany
- horká čokoláda na polevu
- pistácie
Postup prípravy
1. Krok
Očstíme si hrušky pozdĺže rozrežeme a nakrájame na plátky.Potom aby nám nestmavli pokvapkáme citrónovou šťavou.
2. Krok
pripravíme si cesto.Šľahačom vymiešame maslo s cukrom a so štipkou soli.Pridáme taktiež .
3. Krok
Potom pridávame jedno po druhom vajcia , a za každým aspoň minútku prešľahajte.
4. Krok
Ďalej pridáme múku s práškom do pečiva a kakao.
5. Krok
Prilejeme mlieko a jemne premiešame varechou.
6. Krok
Koláč je na plech cca 23 x 23 .Formu si vymastíme maslom, a vysypeme múkou. Vylejeme na plech polovicu cesta a poukladáme na plátky nakrájané hrušky.
7. Krok
Potom vylejeme zbytok cesta a lyžicou povrch zarovnáme.
8. Krok
Pečieme v predhriatej rúre 180 °C asi 40 - 45 minút.
9. Krok
Kým nám koláč chladne pripravíme si plnku.Do 50 ml mlieka si namočíme želatínu.
10. Krok
V 10 lyžiciach mlieka ktoré je určené na plnku si rozmiešame vanilkový puding ..ostatné mlieko dáme variť.pridáme cukor 60 g .uvaríme si puding.
11. Krok
k tejto pudingovej zmesi ktorú si odstavíme pridáme želatínu ale až po chvili ked nám puding trochu vychladne..(nie do vriaceho)
12. Krok
vyšľaháme si šľahačku a tu so šľahačom premiešame s vychaldnutým pudingom .
13. Krok
plnku nanesieme na koláčik.Dáme aspoň na 2 hodinky zatuhnúť do chladičky.
14. Krok
Dozdobíme čokoládovou polevou a nasekanými pistáciami.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.7 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20412 videní