- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Žerbó bomba
Žerbó bomba
- Kusov: 25
- Porcií: 25
- Čas Prípravy: 50min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:30 hod
je to náročný koláč, ale jeho chuť za to naozaj stojí.
http://www.nosalty.hu/recept/zserbo-bombatol
Suroviny
- Plnka:
- 500 g vlašských orechov (zomletých)
- 500 g marhuľového džemu
- 150 g cukru
- koláč:
- 600 g polohrubej múky
- 1 dcl mlieka
- 20 g droždia
- 100 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- 1 lyžička soli
- 0,5 dcl rumu
- 300 g mäkkého masla alebo Hery
- 1 vajce na potretie
- čokoládová poleva:
- 180 g horkej čokolády
- 20 g masla
- 0,5 dcl mlieka
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme plnku.Zmiešame orechy s cukrom a potom dobre premiešame s džemom.(môžete použiť akýkoľvek džem či lekvár.Plnku si rozdelíme na 4 približne rovnaké časti.
2. Krok
Do misky preosejeme múku,v strede urobte jamku a nalejte tam vlažné mlieko do ktorého rozdrobíte kvasnice.jemne pocukrite a nechajte kým vám kvasnice nevyskočia.
3. Krok
Pridajte ostatné prísady do cesta a vypracujte hladké cesto.To rozdelte na 5 častí a vyvaľkajte na veľkosť plechu.Táto dávka je na 5 častí plechu 27 x 37 ..Ak máte plech väčší tak si urobte napríklad len 4 vrstvy cesta.
4. Krok
vrstvíme na vymastený plech..cesto plnku ktorú roztierame lyžicou potom zas cesto a toto opakujeme.Poslednú vrstvu cesta potrieme rozšľahaným vajcom a popicháme vidličkoul
5. Krok
Necháme odpočívať 35 - 40 minút..najlepšie v chlade.Keď máme cesto odpočinuté znova ho pretrieme vajcom a vložíme do vyhriatej rúry 180 °C a pečieme 35 - 40 minút.Vrch musí byť krásne zlatožlto zafarbený.
6. Krok
Po vychladnutí ešte prelejeme čokoládovou polevou a necháme úplne zatuhnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(2.6 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
21921 videní