- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- pečivo
- Tradičná bageta
Tradičná bageta
- Kusov: 3
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 5:10 hod
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 5:35 hod
Nájsť ten správny recept je naozaj ťažké..teraz vám ponúknem zopár a skúste si nájsť ten ktorý vám najlepšie vyhovuje.
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 380 ml teplej vody
- lyžička soli
- 8 g droždia
- štipka cukru
Postup prípravy
1. Krok
droždie si dáme napučať do teplej vody a posypeme cukrom. Necháme 10 minút .
2. Krok
V miske od vášho robota zmiešame múku so soľou potom pridáme droždie .Pri nízkej rýchlosti necháme miešať cca 10 minút.Potom zvýšime rýchlosť na 5 minút.Vznikne vám veľmi lepkavé cesto..
3. Krok
Misku zložíme z robota a cesto prikryjeme vlhkou handričkou a necháme 20 minút kysnúť..Teraz príde prvé prehadzovanie.varechou v miske cesto chytíme odspodu a prehodíme navrch.takto dokola celej misky.toto opakujete 4 x po sebe a medzi každým prehodením nechajte 20 minút podkysnúť. Vždy zakryte cesto vlhkou hanričkou.
4. Krok
Po 4 prehodení a prykrytí vlhkou handričkou nechajte kysnúť 1,5 - 2 hodiny.
5. Krok
Potom cesto preložte na pomúčenú dosku a takisto posypte cesto aj zvrchu múkou.teraz nideme cesto prekladať ako lískové cesto..
6. Krok
cesto natiahneme pozdĺžne a na trikrát preložíme.zakryjeme vlhkou handričkou a necháme 20 minút kysnúť..Toto urobte 3 x.
7. Krok
Viem je to zdĺhavý proces ale ak chcete dokonalý výsledok musí byť aj postup dokonalý.-))
8. Krok
cesto si rozdelíme na 3 rovnaké časti. Vygúľame a zas na 20 minút pod vlhkú handričku.
9. Krok
Rúru si vyhrejeme na 200 - 220 °C.
10. Krok
Naše loptičky si vyšúlame na bagetky .Pri šúlaní pritláčame o dosku aby sme vytlačili čo najviac vzduchu.
11. Krok
Poukladáme na plech ktorý si predtým mierne vymastíme.necháme 20 minút na plechu odstáť potom urobíme na povrchu každej bagety zárezy.(aby nám pri pečení nepraskla) a pečieme 10 - 15 minút.je dobré dať si na spodnú policu v rúre dať si hrnček s vodou..vtedy vám bagetky nevyschnú.
12. Krok
predpečené by mali byť do 15 minút, ale to sami posúdite keď budú mať krásnu zlatohnedú farbu.Potom stiahnete teplotu a bagetky mierne pretrite vodu..dopekajte ďalších 10 minút.
13. Krok
Už len vychladnúť a nech sa páči.))
Priemerné hodnotenie receptu
(2.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12046 videní