- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - Sušená
 - Sušená torta
 
Sušená torta
          - Kusov: 16
 - Porcií: 16
 - Čas Prípravy: 4min
 - Varenie: 3min
 - Hotové Za: 4min
 
Suroviny
- 12 vajec
 - 840 g krupicový cukor (jemný kryštálový)
 - 600 g maslo (žiadnu náhradu prosím)
 - 3 PL kakao
 - 100 g 52% čokolády
 - 3 PL rum
 - 240 g práškový cukor
 
Postup prípravy
1. Krok
Všetky suroviny musia byť v izbovej teplote. Oddelíme si bielky žĺtky. Dáme si bielky do hrnca spolu s krupicovým cukrom a šľaháme ich nad parou cca 20-25 minút. Doba šľahania závisí od toho za aký čas sa nám kompletne rozpustí cukor. Bielka majú byť lesklé a vláčne, ale dostatočne tuhé. Hmotu necháme vychladnúť -počas tejto doby niekoľkokrát hmotu prešľaháme. Na papier na pečenie si z opačnej strany naznačíme čiaru-tvar aký bude mať torta. Vrecúškom zo špičkou si natlačíme vrchný plát, ktorý ozdobíme celý. Ostatné tri pláty ozdobíme len po obvode a zvyšok natrieme. Sušíme v teplovzdušnej rúre na ventilátore dva pláty naraz cca 1,5 hodiny niekedy aj dlhšie. Plát sa musí dať ľahko oddeliť od papiera. Plnka: žĺtky s práškový cukrom a kakaom šľaháme nad parou do zhustnutia cca 15-20 min. Hneď do hmoty zašľaháme čokoládu ktorá sa pekne roztopí. Po chvíli zašľaháme 250 g masla. Plnku necháme vychladnúť a zašľaháme zvyšné maslo a dochutíme rUMom. Opäť vreckom so špičkou naplníme tortu a vrch ozdobíme podľa fantázie. Konkrétne na tejto sú kvety s marcipánovej hmoty dofarbené kakaom. Tento pomer je na 2 kg tortu. Príjemné pečenie.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.2 / 5)
34 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
72117 videní