- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sladké
- Nepečená Broskyňová torta
Nepečená Broskyňová torta
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 250 g masla
- 1 liter mlieka
- 1 šálka cukru
- 3 žĺtky
- 1 šálka detskej krupice
- 1 pohár konzervovaných broskýň
- 2 lyžice želatíny
- 100 - 150 g piškót
- 1 lyžica kakaa
- kiwi na dekoráciu
Postup prípravy
1. Krok
Uvaríme krupicu v mlieku za stáleho miešania. Potom necháme kašu vychladnúť.. Mäkké maslo rozšľaháme s ručný mixérom, pridáme cukor a pokračujeme v šľahaní, pridajte nakoniec žĺtka jedno po druhom za stáleho miešania.
2. Krok
Do tejto zmesi potom prihadzujeme krupičnú kašu po lyžičkách. Pripravenú zmes si rozdelíme na dve časti a do jednej primiešame kakao 1 lyžica
3. Krok
Do tortovej formy Ø 23 cm, na dno poukladáme piškóty..Na ne natrieme prvú vrstvu tmavej krupičnej zmesi a potom na ňu bledú krupičnú zmes.. Zahladené dáme do chladničky stuhnúť.
4. Krok
Scedíme broskyne a do šťavy si dáme napučať želatínu. Potom zahrejeme a odstavíme...
5. Krok
S pomocou mixéra si z broskýň urobíme pyré.Primiešame zohriatu želatínu a poriadne premiešame.
6. Krok
Vyberieme si z chladničky náš krupicový korpus a nalejeme naň pyré z broskýň...Dajte nazad do chladničky a nechajte 30 minút trochu zatuhnúť..potom opäť vyberte a ozdobte ovocím.Nazad s tortou do chladničky do úplného zatuhnutia.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
49 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
64558 videní