- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Maková torta s červeným grepom a pomarančom
Maková torta s červeným grepom a pomarančom
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 2/3 šálky cukru (180 g)
- 5 vajec
- 3/4 šálky polohrubej múky (130g)
- 1 šálka suchého maku nemletého
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 50 g masla alebo margarínu
- Krém:
- 3 balíčky zlatého klasu alebo vanilkového pudingu
- 1 liter mlieka
- 250 g masla
- 50 g práškového cukru
- 6 lyžíc cukru
- 2 žĺtky
- Na zdobenie:
- 75 g pražených mandľových lupienkov
- pomaranč
- červený grep
Postup prípravy
1. Krok
Maslo si roztopíme v hrnčeku.. Oddeľte bielky od žĺtkov. Bileka, vymiešame cukrom do do tuhého snehu.. Zmiešajte múku s práškom do pečiva a s makom. Do bielkového snehu , pridáme žĺtky jeden po druhom, striedavo s múkou, premiešajte cesto šľahačom na nízkej rýchlosti. Na koniec prilejeme rozpustené maslo..
2. Krok
Dno tortovej formy Ø 26cm vyložíme papierom na pečenie.. Strany vymastíme maslom. Nalejeme cesto do formy a pečieme piškótu pri teplote 170 ° C asi 30 minút. Vychladnutú piškótu nakrájame vodorovne na tri rovnaké časti.
3. Krok
Nastrúhame kôru z jedného pomaranča. Na prípravu krému zmiešame vanilkový puding s 12timi lyžicami studeného mlieka 6timi lyžicami cukru a 2mi žĺtkami. Zvyšok mlieka priveďte do varu, pridajte pomarančovou kôrou. Varíme hustý puding.Ten potom za občasného miešania necháme vychladnúť.
4. Krok
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do nadýchanej peny a po lyžičkách pridávame vychladnutý puding. Vymiešame ľahký krém..
5. Krok
Všetky pláty potrieme krémom a aj vrch torty. Potom necháme v chladničke stuhnúť.
6. Krok
Opražte mandľové vločky na suchej panvici dozlatista. Vrch ozdobíme mandľovými lupienkami a mesiačikmi pomaranča a červeného grepu..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6457 videní