- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- krém
- Krémy do tôrt a do zákuskov
Krémy do tôrt a do zákuskov
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Klasický krém:
- 500 ml mlieka
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 50 g hladkej múky
- 4 vaječné žĺtka
Vaječné žĺtka vymiešame s cukrom vanilkovým cukrom a s múkou v troche mlieka..Ostatné mlieko rozvaríme.Potom pridáme vaječno múčnu zmes a uvaríme hustý krém..Po vychladnutí prešľaháme..
Maslový krém:
- 250 g masla
- 4 žĺtka
- 1šálka kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
Pripravíme si parný kúpeľ.V miske vymiešame nad parou žĺtka s cukrom do hustej peny.Potom odstavíme a môžeme pokračovať až keď krém vychladne..Po vychladnutí vymiešame ručným mixérom a po častiach pridávame maslo nakrájané na menšie kúsky a vanilkový cukor.
Krém zo Salka: (viac maslový)
- 200 g masla
- 100 g Salka (vareného)
- vanilkový cukor
Vymiešame si maslo s uvareným a vychladnutým salkom.Primiešame aj vanilkový cukor.Potom ak chcete môžete primiešať rum alebo iné arómy..
Krém zo Salka 2:
- 1 plechovka salka (varené)
- 250 g masla izbovej teploty
Vymiešame maslo so salkom do hladka.. Krém potom vychladíme..
Krupicový krém:
- 1/2 šálky mlieka
- 1 lyžica krupice
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžička masla
- 1 vanilkový cukor
- 1 žĺtok
V mlieku rozmiešame vaječný žĺtok , pridáme cukor a dáme variť..Pridáme malú lyžičku masla a vanilkový cukor .Krupicu rozmiešame v malom množtve vody a prilejeme k mlieku..uvaríme hustú kašu.Keď kaša úplne vychladne prešľaháme ju ručným šľahačom aby bola nadýchaná..
Tvarohový krém so šľahačkou:
- 200 g tvarohu
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 2 pl lyžice práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
Tvaroh si pretrieme cez sito..Alebo rozmixujeme do hladka. Šľahačku vyšľaháme do tuha a potom premiešame s tvarohom a s cukrom..
Suroviny
- Array
Postup prípravy
1. Krok
Array
Priemerné hodnotenie receptu
(3.4 / 5)
61 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
213684 videní