Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Piškótová roláda s jahodovou šľahačkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Roláda
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 2:25 hod
  • Hotové Za: 0min

http://eatsmarter.de/rezepte/biskuitrolle-erdbeersahne

reklama:

Suroviny

  • 1 limetka
  • 3 vajcia
  • 110 g trstinového cukru
  • štipka soli
  • 4 lyžice polohrubej múky (80 g)
  • štipka prášku do pečiva
  • 5 lístkov želatíny
  • 500 g jahôd
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

limetku si umyjeme nastrúhame kôru a potom vyžmýkame šťavu..Vajcia a 2 lyžice horúcej vody,70 g cukru a štipku soli.S ručným šľahačom miešame 3 minúty do peny.

2. Krok

Múku s práškom do pečiva premiešame a primiešame k vaječnej zmesi.

3. Krok

PLech si vyložíme papierom na pečenie a nanesieme cesto ktoré si špachtľou zarovnáme.

4. Krok

Pečieme v strede rúry ktorú si predtým predhrejeme na 180 °c cca 8 - 10 minút.

5. Krok

Medzitým ako sa nám piškóta pečiee na druhý list papiera na pečenie si vysypeme práškový cukor .*Sem vyklopíme piškótu hneď po upečení.Potom zvlečieme papier na pečenie v ktorom sa piškóta piekla a zvinieme a necháme úplne vychladnúť..

6. Krok

Želatínu si namočíme podľa návodu na obale .Umyjeme jahody a 1/3 nakrájame na menšie kúsky.Ostatné si rozmixujeme tyčovým mixérom,dochutíme limetkovou šťavou a zostávajúcim cukrom.

7. Krok

Želatínu rozpustíme na miernom ohni kým sa nerozpustí ,pridáme k nej jahodovú dreň aj kúsky jahôd premiešame a necháme v miske kým nám nezačne želírovať..

8. Krok

Vyšľaháme si šľahačku a pridáme do jahodovej želtínovej zmesi.Hajodový krém potom rozotrieme na piškótu A opäť zrolujeme..Necháme v chlade tuhnúť aspoň 2 hodiny aby sa nám roláda dala v pohode krájať..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2746 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.