- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- raňajky
- Paštéta z hydinovej pečene
Paštéta z hydinovej pečene
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 2 cibule
- 200 ml smotany na šľahanie
- 150 g masla
- 20 ml slnečnicového oleja
- 50 ml brandy
- 500 g kuracej pečene
- 5 g tymiánu
- 10 guličiek farebného korenia
- soľ a korenie
Postup prípravy
1. Krok
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenke polovičné plátky.Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu.Opražíme dozlatista.
2. Krok
K cibuli pridáme očistenú ak chcete aj na väčšie kúsky nakrájanú kuraciu pečeň a restujeme za stáleho miešania 5-7 minút.Potom prilejeme brandy a restujeme ďalšie 2 minútky.
3. Krok
Pridáme potom k pečeni smotanu a privedieme k varu.Ochutíme soěou a korením a odstavíme.Necháme vychladnúř a potom dohladka vymixujeme a plníme do sklených pohárov.
4. Krok
Potom rozpustíme maslo , a zalejeme paštétu ..Na vrch nasypeme farebné korenie alebo vytvičky tymiánu alebo rozmarínu.
5. Krok
Podávame s čerstvým chlebom alebo s hriankami.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.8 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14698 videní