- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Teplý šalát s kuracou pečeňou 🍗
Teplý šalát s kuracou pečeňou 🍗
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 300 g kuracej pečene
- 40 g hladkej múky
- 100 g malinového džemu
- 80 ml olivového oleja
- šťava z jedného citróna
- 10 ml octu
- petržlenová vňať
- 40 g masla
- 2 lyžičky sójovej omáčky
- 6 cherry paradajok
- soľ a korenie
- šalát podľa chuti (ľadový, baby alebo hlávkový)
- 1 červená cibuľa
Postup prípravy
1. Krok
Pečeň umyte a osušte.Na púanvici rozpáľte 2 lyžice oleja , pečeň zľahka obaľte v hladkej múke a na panvici orestujte z každej strany.Dochutíme soľou a korením a pokvapkáme sójovou omáčkou.
2. Krok
Pridáme k pečeni maslo a pár minút dusíme .Potom odstavíme ale necháme v panvičke..Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno , a posypeme ňou orestovanú pečeň.
3. Krok
Šalát natrháme na väčšie kusy a dáme ho do hlbšej misky.Pridáme cherry paradajky poprekrajované na polovice ,červenú cibuľu nakrájanú na prúžky.
4. Krok
V menšj miske si zmiešame malonový džem s citrónovou šťavou ,octom a s olivovým olejom .Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
5. Krok
Na tanier dáme šalát so cherry paradajkami, prelejeme trochou omáčky, nadekorujeme restovanú pečeň a aj tú poprelievame malinovou omáčkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4630 videní