Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vojvodské zemiaky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
VxKcvHewe1U
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min

reklama:

Suroviny

  • 1 kg zemiakov
  • 50 g oleja
  • 4 žĺtky
  • 40 ml smotany na šlahanie
  • 20 g strúhaného parmezánu
  • soľ
  • štipka muškátového orieška
  • mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na štvrtiny a varíme do mäkka,zlejeme ,pridáme olej a ľahko osmažíme.

2. Krok

Do zemiakov pridáme smotanu,žĺtky,syr,soľ,korenie a muškátový oriešok a všetko zmixujeme na hladkú kašu.

3. Krok

Predhrejeme rúru na 200 °C a vyložíme plech papierom na pečenie.Kašu dáme do vrecka na zdobenie a tvoríme kopčeky na plech.Pečieme 15-20 minút doružova.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.4 / 5)

7 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

22326 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.