Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Umyté jahody rozmixujeme na pyré ponorným mixérom a celú hmotu nalejeme do hrnca alebo do panvice s nepriľnavým dnom.
Pridajte cukor a premiešajte celú hmotu. Nádobu umiestnite na sporák a zmes rozvarte. Odstráňte penu a pridajte citrónovú šťavu. Džem povarte 5 minút. Potom vypnite oheň a jahodovú hmotu ochlaďte asi 2 hodiny. Džem znovu povarte od varu 5 minút a znova nechajte vychladnúť. Zakaždým bude zmes hustejšia a tmavšia. Džem naposledy uvarte na posledných 5 minút a džem nalejte do čistých pohárikov..
Zasterilizujeme len tak aby chytili viečka.. Od bodu varu 5 minút..