- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Babičkin slivkový lekvár
Babičkin slivkový lekvár
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 2 kg slivky
- 300 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 tyčinka škorice
- 4 klinčeky
- 1 lyžica octu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 tyčinky škorice
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu babkinho slivkového lekváru umyté a rozpolené slivky zbavíme jadierok a vložíme do hrnca. Pridáme cukor, vanilkový cukor, ocot, citrónovú šťavu, škoricu, klinčeky, premiešame a necháme odstáť aspoň 2 hodiny (lepšie cez noc). Na druhý deň slivky v hrnci privedieme do varu a bez miešania dusíme na nízkej teplote asi 2 hodiny.
2. Krok
Potom varte na silnom ohni 30 minút. Potom vyberte tyčinku škorice a klinčeky a podľa potreby rozmixujte. Hotový slivkový lekvár plníme ešte horúci do sterilných pohárov uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.
Prípadne môžete slivky dusiť v predhriatej rúre na 150°C dobré 3-4 hodiny – občas premiešať, aby sa nič nepripálilo.
Trvanlivosť slivkového lekváru v tégliku je minimálne 1 rok. Mal by sa skladovať pri izbovej teplote na tmavom mieste.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
123 videní