Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Bábovka Dunajské vlny

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Dizajn bez nazvu.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • cesto :
  • 200 g masla
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 5 vajec
  • 250 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 4 lyžice kakaa
  • 3 lyžice mlieka
  • Plnka :
  • 200 g mascarpone
  • 40 g cukru
  • 1 vajce
  • 10 g gustinu (kukuričný škrob)
  • 350 g zaváraných odkôstkovaných višní
  • 100 g tmavej čokoládovej polevy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo, cukor, vanilkový cukor a štipku soli vyšľaháme metličkou ručného mixéra do svetlej a nadýchanej hmoty. Po jednom vmiešame vajíčka. V miske zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme k maslovo-vaječnej zmesi a premiešame.

2. Krok

Cesto rozdelíme na 2 časti.. do jednej polovice vmiešame kakao a mlieko. Na plnku si v miske metličkou dôkladne vymiešame smotanový syr, cukor, vajíčko a maizenu.

3. Krok

Višne scedíme v sitku a formu na bábovku dôkladne vymastíme. Rúru predhrejeme na 180°C (teplovzdušnú na 160 stupňov).

4. Krok

Formu naplníme po vrstvách, polovicu svetlého a polovicu tmavého cesta a vidličkou nahrubo premiešame. Vyhladíme a vytvoríme okraj smerom dovnútra a von tak, aby v strede vznikla priehlbina na plnku. Vlejeme tvarohovú zmes a do plnky poukladáme rad čerešní. Opatrne pridajte zvyšné čokoládové cesto, potom svetlé cesto do formy a opäť zľahka prešľahajte vidličkou, aby sa vyhladilo. Zvyšné čerešne vtlačíme do cesta.

5. Krok

Bábovku pečieme v horúcej rúre na druhej priečke odspodu asi 50 minút. Nechajte 10 minút vychladnúť vo forme, potom vyklopte a nechajte úplne vychladnúť. Čokoládovú polevu nasekáme a 2/3 roztopíme v miske nad horúcim vodným kúpeľom. Misku položte na kuchynskú utierku, pridajte zvyšnú čokoládovú polevu a miešajte, kým sa neroztopí. Vytemperovanú čokoládovú polevu nalejeme na bábovku, zľahka rozotrieme a necháme stuhnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

65 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.