Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Baileys valčeky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Baileyys.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
sutnijo.hu
  • Kusov: 24
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3 žĺtky
  • 30 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica vody
  • 3 bielka
  • 30 g cukru
  • 60 g hladkej múky
  • Krém:
  • 100 g mäkkého masla
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 50 g tmavej čokolády
  • 60 ml likéru Baileys
  • Na ozdobu :
  • Čokoládová poleva tmavá a mliečna čokoláda
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech (30x35 cm) vystelieme papierom na pečenie. Predhrejte rúru. Odvážte a pripravte presne všetky suroviny.. Predhrejeme rúru na 180°C

2. Krok

Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a vodou do krémova. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny a opatrne pridáme k žĺtkam.. Preosejte múku a dobre premiešajte. Cesto rovnomerne nalejeme na plech potom vložíme do rúry a pečieme 8 - 10 minút.

3. Krok

Piškótu ihneď preklopíme na plech posypaný práškovým cukrom , papier na pečenie potrieme studenou vodou a opatrne odlepíme. Cesto prikryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť.

4. Krok

Na krém vložte ingrediencie do misky a pomocou kuchynského robota rozmixujte do peny. Krém potom naplníme do cukrárskeho vrecka a tretinu vytlačíme na okraj dlhšej strany piškóty, potom piškótu zvinieme tak, aby obopínala krém. Vzniknutú rolku odrežeme od zvyšku piškóty a pevne zabalíme do papiera, alebo do potravinárskej fólie.. Tento proces sa opakuje ešte dvakrát. Všetky tri valce sa umiestnia na chladné miesto na 3 hodiny. Potom nakrájame valčeky.. Za týmto účelom sa nôž ponorí do horúcej vody a pred každým rezom sa utrie. Kusy sa znova umiestnia na pol hodiny do chladničky. Tortovú polevu roztopíme podľa návodu na vrecúšku a nalejeme do misky. Pomocou vidličky namáčajte kúsky do polevy. Potom roztopíme mliečnu polevu na tortu a ozdobíme ňou valčeky Baileys.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.4 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1394 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.