- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Baileys valčeky
Baileys valčeky
- Kusov: 24
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Piškóta:
- 3 žĺtky
- 30 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica vody
- 3 bielka
- 30 g cukru
- 60 g hladkej múky
- Krém:
- 100 g mäkkého masla
- 200 g mliečnej čokolády
- 50 g tmavej čokolády
- 60 ml likéru Baileys
- Na ozdobu :
- Čokoládová poleva tmavá a mliečna čokoláda
Postup prípravy
1. Krok
Plech (30x35 cm) vystelieme papierom na pečenie. Predhrejte rúru. Odvážte a pripravte presne všetky suroviny.. Predhrejeme rúru na 180°C
2. Krok
Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a vodou do krémova. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny a opatrne pridáme k žĺtkam.. Preosejte múku a dobre premiešajte. Cesto rovnomerne nalejeme na plech potom vložíme do rúry a pečieme 8 - 10 minút.
3. Krok
Piškótu ihneď preklopíme na plech posypaný práškovým cukrom , papier na pečenie potrieme studenou vodou a opatrne odlepíme. Cesto prikryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť.
4. Krok
Na krém vložte ingrediencie do misky a pomocou kuchynského robota rozmixujte do peny. Krém potom naplníme do cukrárskeho vrecka a tretinu vytlačíme na okraj dlhšej strany piškóty, potom piškótu zvinieme tak, aby obopínala krém. Vzniknutú rolku odrežeme od zvyšku piškóty a pevne zabalíme do papiera, alebo do potravinárskej fólie.. Tento proces sa opakuje ešte dvakrát. Všetky tri valce sa umiestnia na chladné miesto na 3 hodiny. Potom nakrájame valčeky.. Za týmto účelom sa nôž ponorí do horúcej vody a pred každým rezom sa utrie. Kusy sa znova umiestnia na pol hodiny do chladničky. Tortovú polevu roztopíme podľa návodu na vrecúšku a nalejeme do misky. Pomocou vidličky namáčajte kúsky do polevy. Potom roztopíme mliečnu polevu na tortu a ozdobíme ňou valčeky Baileys.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.4 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1394 videní